11-03-2021

Cuatroochenta integra a Fama Systems, que tanca 2020 amb un EBITDA del 43,8%

Alfredo R. Cebrián, CEO de Cuatroochenta; Carmen Ramos, directora general de Fama Systems; i Javier Casero, director de Productes de Cuatroochenta (d'esquerra a dreta).La integració de la tecnològica barcelonina posiciona a Cuatroochenta com a líder en programari per al sector de facility services & management, en complementar el seu programari de gestió integrada de l'espai de treball amb el "field service" de CheckingPlan. Fama Systems obté en 2020 uns ingressos de 2 milions d'euros i un EBITDA de 877.000 €.


Fama Systems, S.A. s'uneix al projecte de Cuatroochenta per a posicionar a la companyia com a líder del software per al sector facility services & management. L' adquisició de l'empresa tecnològica barcelonina s'ha signat i comunicat a BME Growth el 10 de març en acomplir les condicions suspensives previstes al contracte de compravenda signat el passat mes de desembre. La integració de les seves solucions permet que, de manera complementària amb CheckingPlan, Cuatroochenta ofereixi al mercat dos de les principals plataformes d'operacions digitals per a empreses i institucions, basades en intel·ligència artificial i l'automatització de processos.

Fama Systems ha obtingut l'any 2020 uns ingressos de 2 milions d'euros i un EBITDA de 877.000 d'euros, la qual cosa suposa un 43,8%. El seu equip, compost per 25 professionals de perfil tècnic i experimentat, continuarà treballant en les seves oficines de Barcelona i Madrid, sumant-se a la família de Cuatroochenta per a aconseguir un total de 200 persones ocupades en 8 seus repartides entre Espanya i Llatinoamèrica.

L'empresa barcelonina suma 24 anys d'experiència aportant solucions digitals de facility management, gestió d'actius, manteniment, smart cities i sostenibilitat per a clients com Endesa, Amadeus, Renfe, RTVE, Deloitte, CIRSA, FIATC Seguros, Universidad Complutense de Madrid o Generalitat de Catalunya, on en el seu Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació Fama Systems està homologada per a la contractació limitada per invitació.

Solucions escalables i interoperables

Fama Systems compta amb un potent software de gestió integrada de l'espai de treball (conegut com IWMS per l'acrònim en anglès) que, al costat del gestor de serveis de camp de CheckingPlan (Field Service),
 encapçalen la Suite de Productos de Cuatroochenta. Solucions escalables sota model SaaS, interoperables i compatibles amb els sistemes ERP i CRM més estesos en el mercat, com Dynamics 365 Business Central de Microsoft, de la qual Cuatroochenta és Gold Partner.

Aquesta nova operació de creixement inorgànic de Cuatroochenta arriba després d'haver rebut al febrer el suport del
 Fondo Smart de Banco Santander per a la seva estratègia de M&A. La companyia cotitza al BME Growth des d'octubre de 2020 i, a partir d'aquesta setmana, ho fa sota la modalitat de contractació general, convertint-se en l'empresa que més ràpid ha fet el pas de fixing a obert en aquest mercat.