Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
< Tornar al llistat

La gestió smartcity dels equipaments municipals de Sant Boi de Llobregat

Ubicat dintre de l’àrea metropolitana de Barcelona, a 6 km de l’aeroport, 9 km del port y 15 km de Barcelona ciutat, Sant Boi de Llobregat és un dels principals nuclis de població de la comarca del Baix Llobregat i un punt estratègic en el sistema de comunicacions al sud de Barcelona. Amb 82.809 habitants, Sant Boi ocupa una extensió propera als 22 km2.

SOL·LICITA CAS PRÀCTIC COMPLERT EN PDF

Objectiu

Des de fa alguns anys, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat utilitza la solució FAMA per a la gestió global operativa i econòmica dels projectes d'inversió i obra que duu a terme. Tenint en compte els bons resultats d'aquests anys, l'Ajuntament decideix ampliar l'àmbit operatiu de la solució, aplicant tecnologies "smart" per a la gestió integral i el manteniment de tots els seus equipaments municipals i de la via pública (...)

SOL·LICITA CAS PRÀCTIC COMPLERT EN PDF

Repte i solució

La nova solució haurà de proporcionar informes amb dades agregades d’ús i costs, entre d’altres, incorporar solucions de mobilitat en la gestió dels Serveis Generals a través de smartphones, que podran ser utilitzats pels proveïdors externs o pel personal interí de l’Ajuntament (brigades) i oferir capacitat perquè qualsevol tipus d’usuari pugui visualitzar i interactuar amb els plànols via web i dispositius tipus Tablet, contemplant la utilització de visors GIS que converteixen els plànols de tipus CAD en plànols interactius (...)

SOL·LICITA CAS PRÀCTIC COMPLERT EN PDF

Resultats i testimoni

En una primera fase, el projecte s’ha centrat en la gestió dels edificis municipals, per aplicar la mateixa tecnologia, posteriorment, al conjunt del municipi. Per això, està previst geolocalitzar tots els elements de la via pública, així com canalitzacions d’aigua, xarxes de sanejament, etc. i mostrar-ho de manera interactiva sobre el plànol. Aquesta tecnologia permetrà als gestors conèixer l’estat exacte de tots els actius de la seva ciutat, completar informació i obrir-la als seus ciutadans perquè coneguin les actuacions que s’estan realitzant al municipi.

També permet gestionar les OTs de via pública, de manera que el gestor pugui seleccionar un àrea del municipi a través del visor i crear una nova ordre de treball, com podria ser actuacions de reasfaltat o poda dels arbres d’un carrer concret. El propi sistema GIS incorpora un menú de selecció que permet al gestor seleccionar quines capes d’actius vol grafiar sobre el mapa.

Un altre aspecte reseñable d'aquest projecte, i que està aixecant una gran expectació, ha estat l'adaptació de la solució a la gestió d'una "supraciudad" com és el cementiri municipal, constituint el primer cas pràctic de "Smart Cementiri" a l'àmbit espanyol (...)

SOL·LICITA CAS PRÀCTIC COMPLERT EN PDF


MÉS INFORMACIÓ SOBRE TECNOLOGIA PER A LA GESTIÓ DE LA CIUTAT