Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
24-07-2019

FM en el dia a dia d'usuaris, inquilins i propietaris

Amb més d'un centenar d'assistents, Cesine i la revista Metros2 van celebrar, el passat 11 de juliol de 2019 a Madrid, la 8a edició del Fòrum OPTIMIZA dedicat a reflexionar sobre l'optimització dels actius i el patrimoni immobiliari.

Una vegada més, des de Fama Systems vam mostrar el nostre suport patrocinant aquesta nova edició de la jornada en la qual, a més, vam participar a la primera taula de debat, aportant la nostra visió sobre els diferents reptes i oportunitats que afecten la gestió i optimització del patrimoni en cadascuna de les fases del cicle de vida dels actius, en el nostre cas, des de la perspectiva de la tecnologia aplicada al Facility Management i la seva influència en el dia a dia d'usuaris, inquilins i propietaris dels immobles.

En representació de Fama Systems, Carmen Ramos (Directora General) va dur a terme una ponència a través de la qual va oferir dades estadístiques referents a les despeses relatives a Facility Management, que suposen un 30% de mitjana, aproximat, sobre les despeses totals d'una organització i a com una adequada gestió dels aspectes d'FM pot implicar entre un 20-30% de reducció de la factura, la qual cosa es tradueix en un impacte positiu de el 6-9% sobre el compte de resultats d'una organització.

També va fer referència a algunes tendències destacables que es preveuen en els pròxims anys, com per exemple: la desaparició del 50% de les funcions de control dutes a terme per persones en els pròxims 5 anys aproximadament; el fet que el Facility Management haurà de fer front a importants canvis en els models i processos operatius de les organitzacions o que la innovació tecnològica té la clau per a aconseguir un millor control, gestió, optimització i manteniment de les instal·lacions.

A partir d'aquí, l'exposició va continuar amb les possibilitats que ofereix la tecnologia aplicada a la gestió d'espais en instal·lacions i com aquesta beneficia a usuaris, inquilins i propietaris. Han sorgit aspectes com la connectivitat i l' IOT integrats a l'eina de gestió d'FM; Big Data i Business Intelligence que es tradueixen en informes i quadres de comandament per a ajudar en la presa de decisions a l'hora d'optimitzar processos i afavorir el bon estat i funcionament dels actius; solucions de mobilitat que ofereixin agilitat en les comunicacions i processos de sol·licitud i resolució d'incidències, que facin als usuaris dels espais partícips del bon funcionament i seguretat de les instal·lacions i que ajudin a aconseguir una òptima experiència de l'usuari de les instal·lacions; així com la metodologia BIM integrada en l'eina d'FM a l'hora de dur a terme les activitats d'operació i manteniment.

Per acabar, Carmen Ramos va mostrar una hipòtesi per a veure el benefici econòmic tant des del punt de vista de l'inquilí com del propietari.

Va ser un plaer compartir taula de debat amb empreses de la talla de CBRE, qui a més va rebre el Premi OPTIMIZA 2019, per la seva "excel·lència, lideratge i professionalitat en Serveis per a Corporacions i Optimització d'actius", així com INDRA, Pelayo i Acierta Asistencia.

Des de Fama Systems volem donar les gràcies a Cesine i Metros2 per haver pensat en nosaltres per a participar en aquesta jornada, així com als assistents per la seva atenció i interès.

T' INTERESSA CONÈIXER EN DETALL LA NOSTRA PONÈNCIA? SOL.LICÍTA-LA AQUÍ


Si t'ha agradat aquest contingut, segueix-nos a través de la nostra pàgina d'empresa a LINKEDIN
i no oblidis compartir-ho a través dels següents enllaços!