Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
02-05-2019

Fama Systems i la seva solució FAMA AFM referents a la integració de BIM en 7D (O&M)

Fama Systems s'està convertint en el referent de la integració dels models BIM amb les eines de gestió de Facility Management.

A més de participar i liderar la creació de la Comissió BIM de la ACFM (Associació Catalana de Facility Management), al costat de diferents actors de les Administracions Públiques i altres sectors, amb l'objectiu de normalitzar els projectes BIM i disposar d'un lliurable que contempli, entre altres coses, les necessitats dels Facility Managers, des de Fama Systems hem dut a terme el primer projecte BIM en la seva 7a dimensió per a Operació i Manteniment (O&M), en el nou edifici "The O BUILDING" a Barcelona, primer immoble projectat amb BIM 7D (O&M) i integrat amb l'eina CAFM/IWMS des del projecte executiu.

El nou edifici "The O Building" compta amb 12 plantes, amb amplis espais flexibles i diàfans, i tres soterranis amb places de pàrquing (en total, 18.000m2 de superfície). L'immoble ha estat dissenyat per l'estudi Batlle i Roig Arquitectes i l'estructuració del projecte BIM AS BUILT ha estat resultat de la col·laboració entre MSI STUDIO i FAMA SYSTEMS, donant com a resultat la integració de tots dos models, BIM i FM, i les seves plataformes de gestió.

Tal com vam explicar, recentment, a la nostra ponència a l'European BIM Summit Day, celebrat el passat 26 de Març a Barcelona, les eines CAFM/IWMS, com FAMA AFM, integrades amb BIM, aconsegueixen fer un pas endavant important a l'hora de facilitar la gestió completa dels objectes, és a dir, integren de manera coherent/traçable i històrica, tota la informació gràfica i alfanumèrica existent a l'aplicació de gestió de Facility Management (plans 2D, contractes, informació legal, històrics, manteniment tecnic-legal, espais, costos, indicadors...), amb el model BIM 7D de l'edifici, afegint tota la informació de dades constructives, inventaris, etc.

En modelar amb BIM en la seva 7a dimensió (7D) s'aconsegueixen interessants avantatges:
  • Increment de coneixement del projecte en la fase de disseny: es redueixen errors, conflictes i modificacions.
  • Integració d'informació multidisciplinar en el model BIM 7D: millora l'eficiència operacional i la presa de decisions basades en informació a temps real.
  • Millora de la coordinació entre tots els actors del projecte (arquitectes, enginyers, constructors, FM…)
  • Gestió i centralització de dades estadístiques i informatives.
En definitiva, BIM ens permet augmentar l'eficiència del procés de disseny, construcció i O&M, disminuint els costos, optimitzant els recursos, augmentant el coneixement de cada fase i augmentant el rendiment econòmic de tots els nostres projectes en totes les seves fases i, mitjançant la integració amb FAMA AFM/ SMARTbuilding, garantirem el TIR esperat, al llarg dels 50 anys de vida útil de l'immoble.

Si desitges ampliar la informació sobre aquest tema o conèixer més sobre les nostres solucions d'FM&BIM, et convidem a contactar amb nosaltres a través del següent FORMULARI DE CONTACTE